Sleur? Nee niet bij ons!

Vinden we het niet allemaal super cute als er op straat zo’n schattig oud koppeltje hand in hand loopt?  Dromen we er niet allemaal van om samen met onze geliefde gelukkig oud te worden?

Bij een prille verliefdheid gaat alles altijd geweldig! De passie en hartstocht spatten er af. Geen minuut zonder elkaar kunnen, alles samen willen doen, niet van elkaar kunnen afblijven, … . Het fenomeen is ons allen wel bekend. Maar na aantal jaren treedt daar binnen… de sleur! Alles wordt vanzelfsprekend. Dat je partner bepaalde dingen voor je doet vind je niet meer speciaal maar is gewoon doodnormaal. Heel de relatie is een gewoonte. En voor we het goed en wel beseffen zitten we in een patroon dat al vele relaties kapot maaktte.

De gevolgen van sleur zijn niet te onderschatten. Bij vele koppels krijgen relatieproblemen de bovenhand. In het ergste geval gaat één van beide partners vreemd waardoor het vertrouwen beschadigd raakt of erger…  wordt er zelfs beslist een punt te zetten achter de relatie.

Tijd voor actie dus!!!! Want de sleur verdrijven is mogelijk. Voorwaarde is dat beide partners open staan voor verandering en actief willen meewerken aan het verbannen van de sleur.

 1. Praat erover.
  De oorzaak van sleur in een relatie ligt bij beide partners. Maar samen kunnen jullie naar een oplossing werken. Belangrijk hierbij is dat jullie elkaar zeker geen verwijten naar het hoofd slingeren. Ontken ook nooit je eigen verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld als jij je ergert aan je partner ligt de oorzaak meer bij jezelf dan bij je partner. Jij bent bijvoorbeeld gestresst waardoor je je ergert. Neem dus de stress weg en ook de ergernissen zullen vanzelf afnemen.
 2. Mis elkaar.
  Na een periode van ‘alles samen doen’ is het van kapitaal belang om terug dingen apart te doen: plan een weekendje met vrienden, zoek een hobby, … . Zo heb je nieuwe gespreksstof.
 3. Verras elkaar.
  Een cadeautje bij het ontbijt, een briefje op de badkamer, een onverwacht smsje, … . Wie wordt er nu niet graag verrast?
 4. Doe regelmatig iets met z’n tweetjes.
  Een avondje uit, beoefen samen een hobby, kook samen, … . Indien nodig (als je alletwee en drukke job hebt) plan een vaste we-doen-iets-met-ons-twee-avond. Dit lijkt misschien geforceerd maar voor heel wat koppels werkt dit goed. Het wordt een dag/avond om naar uit te kijken. Als je het ziet als een verplichting kan je er beter mee stoppen.
 5. Tut je eens op voor je vent!
  Blijf aandacht besteden aan je uiterlijk. Natuurlijk mag je thuis ook in je training rondlopen maar het is belangrijk dat je regelmatig aandacht besteedt aan jezelf en sexy voor de dag komt.
 6. Blijf aandacht besteden aan seks.
  Wijk af van routine: probeer eens een nieuw standje, praat over je fantasieën, heb seks op een openbare plek, … .
 7. Ga nooit van huis zonder een kus.
 8. Raak elkaar regelmatig aan. Geef een knuffel. Loop hand in hand over straat.
 9. Ik hou van jou.
  Verklaar elkaar elke dag jullie liefde. Vraag de ander hoe het gaat, hoe de dag verlopen is, … .
 10. Ga samen naar bed. Ook al ben je nog niet moe, samen het bed in duiken schept verbondenheid.

Wil je dus ook een stokoud en gelukkig koppeltje worden?? Realiseer je dan dat je leven bestaat uit verschillende fases die allemaal veranderingen meebrengen. Jij hebt je leven zelf in handen. Jij maakt je relatie! Spring uit de gewoonte, onderneem eens iets nieuws en probeer hierbij zo origineel mogelijk te zijn.